Πως να βοηθήσετε τα παιδιά σας να εξασκηθούν στα Αγγλικά;
  • 0 Σχόλια

Πολλές φορές δεχόμαστε την ερώτηση: Πως να βοηθήσω το παιδί μου να εξασκήσει τις γνώσεις που παίρνει στο φροντιστήριο; Είναι γεγονός ότι οι σωστές βάσεις που μπορεί να πάρει ένα παιδί μέσα από ένα δομημένο μάθημα αγγλικών, μπορούν να ενισχυθούν. Πως; Εντάσσοντας κάποιες ρουτίνες εξάσκησης ή μεμονωμένες περιστάσεις που δεν σχετίζονται με τη διαδικασία της εκπαίδευσης αλλά με αυτήν της ψυχαγωγίας του παιδιού. Σε αυτό το άρθρο καταγράφουμε τέσσερις από τις μεθόδους που θεωρούμε περισσότερο παραγωγικές. Σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό να πιέσετε το παιδί σας σε κάποια από τα παρακάτω. Απλά διερευνήστε το ενδιαφέρον τους και αξιοποιείστε ότι από τα παρακάτω λειτουργεί για το δικό σας παιδί. Αξίζει.

1. Ενθαρρύνετε το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων από το πρωτότυπο.

Το διάβασμα ενός βιβλίου ή ενός comic από το πρωτότυπο μπορεί να είναι μία πολύ καλή εξάσκηση. Ταυτόχρονα μπορεί να δώσει ένα extra κίνητρο στο παιδί. Με την έλευση των ebooks η μετάφραση άγνωστων λέξεων γίνεται παιχνιδάκι και ίσως για κάποια παιδιά περισσότερο ενδιαφέρον. Βρείτε λοιπόν στα αγγλικά το αγαπημένο του περιοδικό ή ebook και αγοράστε το στο παιδί σας. Έχοντας εξασφαλισμένο το ενδιαφέρον του παιδιού για το αντικείμενο, είναι πολύ ευκολότερο να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον του να μάθει νέο λεξιλόγιο, και να δοθεί νέο κίνητρο για την εκμάθηση της γλώσσας συνολικά.

2. Ακούστε μαζί μουσική

Βρείτε ένα αγγλικό τραγούδι που αρέσει στο παιδί σας και ζητήστε του να σας το μεταφράσει. Αν είναι δύσκολη η μετάφραση εξ’ ακοής, εκτυπώσετε τους στίχους από το διαδίκτυο και τραγουδήστε μαζί του. Κάντε μαζί την ανάλυση του τραγουδιού κι αν συναντήσετε δυσκολία παραπέμψετε το στο δάσκαλό του.

3. Ταινίες ή σειρές με αγγλικούς υπότιτλους

Είναι δεδομένο ότι όλα τα παιδιά παίρνουν κάποιο χρόνο βλέποντας σειρές. Φυσικά πρέπει να μπαίνουν κάποια όρια. Ωστόσο εντός των ορίων αυτών η παρακολούθηση αγγλικών σειρών μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί στην εξάσκηση της γλώσσας. Αν είναι δύσκολη η κατανόηση χωρίς καθόλου υπότιτλους, ας βλέπει την αγαπημένη του σειρά με αγγλικούς υπότιτλους και αν επιθυμεί ας βάζει το ίδιο επεισόδιο αρκετές φορές μέχρι να κατανοήσει το νόημα. Σε κάθε περίπτωση, αν πετύχετε να βλέπει το παιδί σας αγγλικές σειρές αντί των μεταγλωττισμένων Ελληνικών θα υπάρχει ένα όφελος από αυτό.

4. Συνομιλία με αγγλόφωνους συνομιλητές

Δεν είναι πάντα εύκολο να έχετε διαθέσιμο έναν αγγλόφωνο συνομιλητή για το παιδί σας , ίσως όμως μπορεί να σας δοθεί η ευκαιρία και τότε θα είναι κρίμα να την αφήσετε να πάει χαμένη. Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν έναν άνθρωπο από ξένη χώρα που δεν μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα τους. Οι γνώσεις που έχουν πάρει από το φροντιστήριο, ανάλογα με το επίπεδο, μπορεί να είναι το όχημα για να γνωρίσουν έναν άλλον άνθρωπο, μία άλλη κουλτούρα, μία πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτόγνωρη εμπειρία για τον κόσμο των παιδιών.

Η εκμάθηση μια ξένης γλώσσας δεν είναι μόνο ένα επαγγελματικό εφόδιο, είναι ένα εφόδιο επικοινωνίας που μπορεί να βοηθήσει στην καλλιέργεια, την ψυχαγωγία, τη μόρφωση σε εξω-επαγγελματικό επίπεδο. Βοηθήστε το παιδί σας να έλθει σε επαφή με αγγλόφωνες πηγές τέτοιων ερεθισμάτων και σίγουρα θα κερδίσει πολλαπλά.

Κοινοποίηση

About the Author: Kopaka