Εξασκήσετε τα Αγγλικά σας – 5 Τρόποι να εξασκηθείτε διασκεδάζοντας
  • 0 Σχόλια
online-Εξασκείστε τα Αγγλικά σαςeducation-foreign-language-translator-english-student-smiling-blond-woman-headphones-holding-mobile-phone-british-flag-grey-space-distance-learning.

Εξασκήσετε τα Αγγλικά σας. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας απαιτεί σύστημα και διδασκαλία η εξάσκηση της όμως,  μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους εκτός της διδασκαλίας τρόπους. Συγκεντρώσαμε εδώ 5  τρόπους να εξασκήσετε τα Αγγλικά σας διασκεδάζοντας :

1. Δείτε ταινίες

Δοκιμάστε να δείτε μία ταινία που έχετε δει πολλές φορές στο παρελθόν. Αν η παρακολούθηση, σας είναι δύσκολη μπορείτε να βάλετε αγγλικούς υπότιτλους για υποβοήθηση.  Κρατάτε ένα σημειωματάριο και καταγράψτε τι σας έκανε εντύπωση γλωσσικά. Μπορείτε επίσης να έχετε μία εφαρμογή μετάφρασης στο κινητό σας για να μεταφράζεται άμεσα τις άγνωστες λέξεις. Με αυτό τον τρόπο θα δείτε την αγαπημένη σας ταινία από μία εντελώς καινούργια οπτική γωνία και ταυτόχρονα θα εξασκήσετε τα αγγλικά σας.

2. Παρακολουθήστε σεμινάρια στα αγγλικά

Αν διχάζεται ανάμεσα στην εξάσκηση των αγγλικών σας και στην εκμάθηση μιας άλλης δεξιότητας, τότε ίσως μπορείτε να τα συνδυάσετε και τα δύο. Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείτε να μάθετε οτιδήποτε θέλετε. Τα περισσότερα μαθήματα είναι στα Αγγλικά. Μπορείτε να βάζετε αγγλικούς υποτίτλους στα συγκεκριμένα σεμινάρια,  να βάζετε το βίντεο σε αργή αναπαραγωγή, να επαναλαμβάνετε το βίντεο μέχρι να κατανοήσετε πλήρως το νόημα του.  Αν παρακολουθείται συστηματικά σεμινάρια τέτοιου τύπου θα έχετε σίγουρα ένα διπλό όφελος.

3. Διαβάστε Bιβλία απο tablet ή ebook reader

Παλαιότερα το διάβασμα ενός ξενόγλωσσου βιβλίου από κάποιον που δεν ήταν καλός γνώστης της συγκεκριμένης γλώσσας ήταν επίπονη διαδικασία. Απαιτούσε για κάθε άγνωστη λέξη την αναζήτηση σε ένα λεξικό, για κάθε άγνωστη φράση την αντίστοιχη αναζήτηση για το νόημα της φράσης αυτής. Σήμερα, με τη χρήση των tablet και των e-book readers η διαδικασία αυτή είναι διασκεδαστική. Ο αναγνώστης δεν έχει την αίσθηση ότι καθυστερεί την ανάγνωση του βιβλίου διότι έχει άμεση πρόσβαση στο νόημα κάθε λέξης. Έτσι είτε διαβάζετε ένα λογοτεχνικό βιβλίο είτε ένα manual μία συσκευής μπορείτε να το κάνετε εξασκώντας ταυτόχρονα τα αγγλικά σας. Προσοχή mόνο μην το παρακάνετε. Η χρήση των συσκευών αυτών, ιδίως των tablet, πρέπει να γίνεται με φειδώ κι αν πρόκειται για παιδιά απαιτείται γονική επίβλεψη.

4. Βρείτε έναν Learning Partner

Όσο αναπτύσσεται το διαδίκτυο τόσο αναπτύσσονται και διάφορες κοινότητες learning partners. Οι learning partners είναι άνθρωποι που θέλουν όπως και εσείς να εξασκήσουν τα αγγλικά τους και μπορούν να διαθέσουν λίγο χρόνο για να μιλούν με κάποιον άλλον. Μπαίνοντας σε μία learning partner κοινότητα μπορείτε να κάνετε practice και ταυτόχρονα να γνωρίσετε ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Φυσικά και εδώ απαιτείται προσοχή γιατί η ανωνυμία του διαδικτύου κρύβει αρκετούς κινδύνους.

5. Ταξιδέψτε

Τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασκήσεις μία ξένη γλώσσα. Αν έχετε δυνατότητα ταξιδέψτε στην Αγγλία και αλληλεπιδράτε με τους Άγγλους, μάθετε για την κουλτούρα και την ιστορία της Αγγλίας. Αυτό θα σας βγάλει από την Comfort zone σας και θα σας δώσει κίνητρο να μάθετε καλύτερα και περισσότερο τη γλώσσα αυτή.

Αν είστε γονέας που θέλει να βοηθήσει το παιδί του να εξασκηθεί, διαβάστε το άρθρο μας «Πως να βοηθήσετε τα παιδιά σας να εξασκηθούν στα Αγγλικά;«. Επίσης μπορείτε να βρείτε εδώ μια βάση δεδομένων με 1800 παιδικά αγγλικά βιβλία

 

Κοινοποίηση

About the Author: Kopaka